Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sjoerd

Pages: [1]
1
thanks ed end Jan. I'll look at that.

2
Hi, thanks all for your reply's. All of them gave me the idea something has to be wrong. After several checks I decided to check everything in my sheet to every letter, point, etc.
That was last monday and by checking from the end to the beginning I came to it. Oh, shame me, but I used the julian day and not day-number to calculate the ST0. After also using more decimals in the calculations I came to the same results as Jeans clock or that one from ZET. I checked de last days my sheet with the realtime clocks and everything is ok. Only a difference within 1 degree minute or better. So problem solved and thanks to all for helping me. I learned a lot bij reading about your comments and searching further at the internet. I'm now puzzling to get the MC and Asc automatically in the right quadrant.

By this project I asked myself is there also a possibility to have the planets longitudes real-time in an excel sheet. Maybe one of you know if something like that is somewhere at the internet. Of course I'm going to search for it.

3
Bedankt voor je antwoord Jan. Ik gebruik de systeemtijd en dat is keurig de tijd die ik ook op mijn horloge heb  ;) dus dat is niet het probleem. Begrijp ik het goed dat jouw formule (vrijwel) dezelfde actuele graden moet opleveren als een astroklok als Planetdance? Als dat zo is dan is er toch iets anders aan de hand.
sjoerd

4
Hoi Jean, nog bedankt voor je verwijzing naar radixpro. Ik heb een en ander in excel kunnen programmeren en als ik het voorbeeld vaan radixpro gebruik dan klopt het. Toch een probleem dat ik tegenkom en aangezien ik geen verwijzing naar een contactadres/mail of id op die site zie, behalve dan de naam kampherbeek wil ik dat nog even hier doorgeven, misschien dat iemand mij het kan uitleggen. De berekeningen heb ik dus in excel staan en die (kunnen) gaan real-time (meestal moet ik wel ff eerst enteren. Ik zag wel al snel dat de berekening real time niet helemaal identiek is aan die bijv. in planetdance of andere astro-klokken. Ik moet dus af en toe toch wt corrigeren. Na ongeveer een maand nu is dat verschil opgelopen tot ca. 12(MC) en 30 (Asc) graden. Vooral de Asc gaat van 's ochtends tot in de voormiddag steeds meer afwijken en daarna wordt het weer minder. Ik kan daar verder geen chocola van maken, iemand van jullie? Ik neem aan dat in planetdance een ander soort calculatie zit. Weet jij hoe ik kampherbeek kan bereiken (als hij dat wil natuurlijk!).
groet sjoerd

5
Ik heb een aantal jaren geleden een astroclock gemaakt in excel, redelijk rudimentair natuurlijk. Maar ik kon zo bepald zaken gezamenlijk in 1 clock zetten. Daarnaast ook zeer leerzaam om dat in excel te doen en dan alleen met de klassieke codes, dus geen VBA. De planeten posities heb ik geladen in een tabel en die wordt iedere dag uitgelezen. Veel nauwkeuriger hoeft dat niet aangezien de planeten per dag niet zoveel veranderen. Alleen de maan, maar dat is oplosbaar via een tabel met 30min waarden. Sofar, sogood. Probleem ontstond met de longitudes van ascendant en midheaven. Die veranderen natuurlijk heel veel. Ik heb het opgelost door per dag een tabel te maken met de uurswaarden erin en het verder lineair tussen 2 uren uit te laten rekenen per 4 min=1 grd. Maar na vele jaren wordt dat maken van tabellen iedere dag wel vervelend. Toen ik dit programma tegenkwam vroeg ik mij af of er geen "open" formules zijn voor het berekenen van in ieder geval de ascendant en MH. En natuurlijk zo dat ik die in excel kan gebruiken. Ik heb al vele, vele uren met zoekn op internet daaraan besteed en dus nog steeds niet gevonden. Maar misschien kan iemand hier mij verder de weg wijzen. Ik ben geen programmeur.
Bij voorbaat dank > sjoerd ijpma

Pages: [1]